Лазерно рязане


Лазерното рязане e високотехнологичен термичен метод за разкрояване на ламарина и изработване на детайли и заготовки от въглеродни, легирани и неръждаеми стомани, полимери, гума и др.Чрез него се постига както изрязване така и повърхностно гравиране
. Лазерното рязане е с минимален срез и без топлинни деформации . Обработените с лазер детайли са с високо качество и не се нуждаят от допълнителна обработка.

 Лазерното рязане на метал е технология, която използва лазерен лъч за рязане на листов материал. . Лазерното рязане на метал се извършва от лъч с висока мощност който се фокусира върху обработваната повърхност. Под действието на лъча материалът се топи, изгаря или се изпарява, и се издухва от газова струя.

Машините, които се използват за лазерно рязане се отличават с висока производителност, прецизност и напълно автоматизиран процес. Произвеждат продукти със сложни геометрични контури, осигуряващи висока точност на размерите и качество на обработваните повърхнини.Въпреки високата цена за оборудване и консумативи, лазерното рязане е икономически изгодно поради идеалното качество на рязане и високата скорост на самия процес.

Лазерното оборудване се различава основно по вида на излъчвателя. В момента най-използвани в металообработването са два вида: CO 2 лазери и файбър (FIBER) лазери. CO 2 лазерът има по голяма скорост на рязане при дебелини над 6мм и при първоначално пробиване.Има постоянно качество при различни дебелини на материала. При файбър лазерът скороста на рязане е много по голяма, особенно при тънки материали, и е по ефективен при работа с метали и сплави, които отразяват или разсейват лазерния лъч (мед, алуминий, бронз, месинг, неръждаема стомана). Файбър лазерът има по малка консумация на енергия и газ и е с минимални разходи за поддръжане и експлоатация.

  Фирма ‘’Ангел Стоилов 96’’ АД, разполага с  Лазерни системи  MАЗАК и ERMAKSAN 

Мощност 4kW

Работен газ – кислород и азот

Работен обхват на среза:

– черни стомани до 16мм.

– неръждаема стомана до 10мм.

– алуминий до 6мм.

Габаритните размери на масите са:  

за  Mazak                 2000 х 4000 мм.

за  ERMAKSAN       2000 х 6000 мм.

 

laser MAZAK

Оферирането на детайли за лазерно рязане се извършва единствено от служителите в търговския отдел на база Рекорд!

 
Изискванията за геометричните размери на продукта и допуските за качеството са съгласно ISO 9013